Για σκοτεινά σημεία στην παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων κ. Πεπόνη κ. Μουζακίτη, τα οποία πρέπει να διαλευκανθούν έκανε λόγο στoν ΣΚΑΙ ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πρόκειται για μείζον πολιτικό ζήτημα. Δεν μπορεί να υπάρχει σκοτεινό σημείο σε αυτήν την υπόθεση, αυτό το θέμα δεν μπορεί να κλείσει έτσι, (σ.σ: οι δύο εισαγγελείς) να μιλήσουν ευθαρσώς για τις πολιτικές παρεμβάσεις που δέχθηκαν» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε όμως και από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να απαντήσει γιατί δια της μεθόδου της δήθεν αναβάθμισης οι δύο εισαγγελείς ουσιαστικά καταργούνταν.

«Γιατί ο κ. Βενιζέλος διατάραξε ένα σύστημα που είχε αρχίσει να λειτουργεί;» διερωτήθηκε. "Για πρώτη φορά υπήρχε στην κοινωνία η καλή αίσθηση του φόβου, δηλαδή ότι οι υπαίτιοι τιμωρούνται όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Αυτό ήταν σημαντική εξέλιξη, και αυτή μένει μετέωρη» υπογράμμισε.

Σοβαρές χαρακτήρισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Παναγιώτης Μπρακουμάτσος τις καταγγελίες των κ. Πεπόνη και Μουζακίτη περί παρεμβάσεων στο έργο τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μπρακουμάτσος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι καταγγελίες θα διερευνηθούν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.