Κυριάκος Μητσοτάκης: Σκοτεινά σημεία στη παραίτηση των δύο εισαγγελέων


Για σκοτεινά σημεία στην παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων κ. Πεπόνη κ. Μουζακίτη, τα οποία πρέπει να διαλευκανθούν έκανε λόγο στoν ΣΚΑΙ ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πρόκειται για μείζον πολιτικό ζήτημα. Δεν μπορεί να υπάρχει σκοτεινό σημείο σε αυτήν την υπόθεση, αυτό το θέμα δεν μπορεί να κλείσει έτσι, (σ.σ: οι δύο εισαγγελείς) να μιλήσουν ευθαρσώς για τις πολιτικές παρεμβάσεις που δέχθηκαν» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε όμως και από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να απαντήσει γιατί δια της μεθόδου της δήθεν αναβάθμισης οι δύο εισαγγελείς ουσιαστικά καταργούνταν.

«Γιατί ο κ. Βενιζέλος διατάραξε ένα σύστημα που είχε αρχίσει να λειτουργεί;» διερωτήθηκε. "Για πρώτη φορά υπήρχε στην κοινωνία η καλή αίσθηση του φόβου, δηλαδή ότι οι υπαίτιοι τιμωρούνται όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Αυτό ήταν σημαντική εξέλιξη, και αυτή μένει μετέωρη» υπογράμμισε.

Σοβαρές χαρακτήρισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Παναγιώτης Μπρακουμάτσος τις καταγγελίες των κ. Πεπόνη και Μουζακίτη περί παρεμβάσεων στο έργο τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μπρακουμάτσος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι καταγγελίες θα διερευνηθούν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο