Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, σχολιάζοντας την παραίτηση των δύο οικονομικών Εισαγγελέων, κ. Πεπόνης και κ. Μουζακίτης, τάχθηκε υπέρ της κινησής τους, ωστόσο ζήτησε να δοθούν από τους ίδιους επιπλέον στοιχεία σχετικά με τις καταγγελίες τους περί παρεμβάσεων υπουργών στο έργο τους. Συγκεκριμένα ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε την απόφαση της παραίτησης των δύο εισαγγελέων τονίζοντας ότι «Οι συναρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος και Δικαιοσύνης κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου με την κοινή τους δήλωση έδωσαν ήδη, άμεση και ολοκληρωμένη απάντηση. Οι δύο οικονομικοί Εισαγγελείς έχουν την υποχρέωση και την ευθύνη να προχωρήσουν, χωρίς καμία καθυστέρηση, στην παροχή όλων των στοιχείων που διαθέτουν, για να καταστήσουν συγκεκριμένες τις καταγγελίες τους.

Ωστόσο, ο ο εκπρόσωπος Τύπου άφησε αιχμές για τις καταγγελίες των δύο εισαγελέων εξηγώντας ότι όλες οι καταγγελιές πρέπει να συνοδεύοπνται από αδιάψευστα στοιχεία. «Σ΄ αυτή τη δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο, που βιώνουν η χώρα και το πολιτικό σύστημα, δηλώσεις και καταγγελίες, που δεν συνοδεύονται από αδιάψευστα στοιχεία, δηλητηριάζουν το κλίμα και ενισχύουν τη δυσπιστία των πολιτών. Ο θεσμός των οικονομικών Εισαγγελέων, που εισήγαγε με νομοθετικές της πρωτοβουλίες η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να διαφυλαχθεί από σκοπιμότητες και τη ρητορική του καταγγελτικού λόγου» δήλωσε.

Τέλος, ο κ. Μπεγλίτης ζήτησε καθαρές κινήσεις και να δοθούν όλα τα στοιχεία στο φώς. «Ο καλύτερος τρόπος για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητάς του είναι να δοθούν, εάν πράγματι υπάρχουν, όλα τα στοιχεία, στη δημοσιότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν τη θεσμική υποχρέωση να κινηθούν, άμεσα, και οι προϊστάμενες δικαστικές αρχές. Η θέση μας είναι καθαρή: όλα στο φως και σε γνώση της κοινωνίας».