«Υποκινούμενο» χαρακτηρίζει ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, δείχνοντας εμμέσως προς το εσωτερικό του Κινήματος. Ο κ. Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όπως επεσήμανα και στην τοποθέτησή μου στο Πολιτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη, την όποια συζήτηση και εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ και στην πορεία της χώρας, δεν θα την επιβάλλουν ούτε οι οφειλέτες του Δημοσίου, ούτε οι οφειλέτες των Τραπεζών, ούτε οι φοροφυγάδες, ούτε οι Τράπεζες, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε βέβαια το ΛΑΟΣ και ο κ. Καρατζαφέρης, που πιθανόν υποκινούμενος επιχειρεί, από την Τρίτη συγκεκριμένα, να μας υποδεικνύει τι θα κάνουμε εμείς στο ΠΑΣΟΚ βάζοντας όρους στο εσωτερικό μας. Αποτελεί την μέγιστη προσβολή στην Δημοκρατία και την αυτόνομη πολιτική λειτουργία των κομμάτων».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης έκανε λόγο για ένα «ακόμα πολιτικό ατόπημα του προέδρου του ΛΑΟΣ που προσβάλλει τους δημοκρατικούς θεσμούς και την πολιτική ζωή της χώρας», σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη.

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας την δήλωση που έκανε ο Πάνος Μπεγλίτης , ο ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι η ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ «αποδεικνύει ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει πρόθεση να ανοίξει τη διαδικασία μέσα στο ΠΑΣΟΚ». Επίσης προσθέτει ότι ο κ. Καρατζαφέρης κατά την συνεδρίαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών όπου αποφασίστηκε η συγκυβέρνηση, είχε εκφράσει την επιθυμία του να μην συμμετάσχει ο ΛΑΟΣ.

«Εμείς απαντήσαμε θετικά στην έκκληση που μας έγινε. Αν κάποιοι δεν μπορούν να είναι σοβαροί - κάτι που επιτάσσουν οι περιστάσεις - εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε στη ρηχότητά τους» κατέληξε ο ΛΑΟΣ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σε δηλώσεις του έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις για να παραμείνει στην κυβέρνηση μία εκ των οποίων είναι «να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ μια στιβαρή και ασφαλή ηγεσία μέσα στις πρώτες ημέρες του νέου έτους και σαφώς πριν έρθει η τρόικα».