Σε εορταστικό πνεύμα βρίσκονται και οι πολιτικοί αρχηγοί, που σήμερα, Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς ακούνε τα κάλαντα και ανταλλάσσουν ευχές.
Στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και τη σύζυγό του έψαλλαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στο Μέγαρο Μαξίμου το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και ο Ριζίτικος Σύλλογος Λακκιωτών του Δήμου Πλατανιά, νομού Χανίων.

Το δικό της μήνυμα έδωσε και η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Δημοκρατική Συμμαχία τον πρώτο χρόνο της ύπαρξής της δούλεψε σκληρά υπηρετώντας ακριβώς αυτούς τους στόχους, αυτή τη νέα μεγάλη ιδέα. Εργάστηκε μεθοδικά και αποτελεσματικά και μάλιστα στο ευρωπαϊκό επίπεδο, μόνο εκείνη υπήρξε αξιόπιστη και καρποφόρος", επισημαίνει η κα Μπακογιάννη και εκτιμά ότι "αν οι Έλληνες τη νέα χρονιά δουλέψουμε σκληρά, με σχέδιο και συγκρότηση, μπορούμε να κάνουμε άλματα, να πετύχουμε, να αντιμετωπίσουμε την κρίση εμπιστοσύνης και να αποκαταστήσουμε το κύρος της Ελλάδας".

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, μετά τα Κάλαντα που έψαλλε στα Γραφεία του Κόμματος για τον νέο χρόνο, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, δήλωσε τα εξής: «Εμείς, πιστεύουμε ότι η ελπίδα της χώρας ξεκινά από τους Ποντίους.
Γιατί οι Έλληνες Πόντιοι είναι αυτοί που μπόρεσαν να σωθούν από δύο μεγάλες σφαγές. Από την γενοκτονία του Κεμάλ Ατατούρκ και τη γενοκτονία του Στάλιν. 

Εσείς λοιπόν, μείνατε όρθιοι μέσα σε μια πρωτόγνωρη αντάρα στον ίδιο αιώνα. Άρα λοιπόν, έχετε και το πάθος, και τη δύναμη και την ψυχή να καθοδηγήσετε και τους υπόλοιπους Έλληνες στο τι σημαίνει αγώνας για επιβίωση. Γιατί πάνω απ΄ όλα, πρέπει να επιβιώσει το Έθνος σε αυτή τη δύσκολη χρονιά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που ήλθατε».

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλλαν και στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

«Τα συνεχή μέτρα που επιβάλλονται είναι δυσβάσταχτα, αναποτελεσματικά και κυρίως είναι άδικα, άνισα και στερούνται της κοινωνικής ηθικής. Καλπάζει η διαφθορά, η παραοικονομία, η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή. Αυτή η κοινωνία δικαιούται να σταθεί όρθια, να διεκδικήσει δρόμους προκοπής και αισιοδοξίας. Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα με άλλα ασχολείται, αλλού κοιτάει. Την ίδια ώρα η κοινωνία ζει τη δική της αγωνία και πρέπει να προωθήσει τις δικές της διεκδικήσεις. Η αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής, με σταθερή και αταλάντευτη αναφορά την κοινωνία και τον πολίτη, είναι το μεγάλο ζητούμενο, είναι η διεκδίκηση», δήλωσε ο ίδιος ευχόμενος για τη νέα χρονιά.

Ότι το 2012 θα είναι χειρότερο από το 2011, δήλωσε σήμερα η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μετά την ψαλμωδία των πρωτοχρονιάτικων ύμνων, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η αντεπίθεση των εργαζομένων με στόχο την κυβέρνηση, το κράτος και τα μονοπώλια. Ειδικότερα, η κ. Παπαρήγα αναφέρει στη δήλωσή της:

"Καθώς το 2012 θα είναι πολύ χειρότερο από το 2011 και τα προηγούμενα χρόνια, αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η μαχητική, μαζική οργάνωση των εργαζομένων, η αντεπίθεση με στόχο την κυβέρνηση, το κράτος και τα ίδια τα μονοπώλια, διαφορετικά τα επόμενα χρόνια θα είναι εξαιρετικά βασανιστικά και ανυπόφορα. Εμείς θα δουλέψουμε στην κατεύθυνση ο λαός να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη αναντικατάστατη και ανεκμετάλλευτη δύναμή του". 

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του εξέδωσε με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η χρονιά που πέρασε σημαδεύτηκε από τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής της ανεργίας και της φτώχειας, από την υλοποίηση των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων συνταγών που επεκτείνονται σε όλη την Ευρώπη, με στόχο την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών στους ιδιώτες και τη συγκρότηση μιας Ευρώπης της δημοσιονομικής λιτότητας, του αυταρχισμού και της απαξίωσης της δημοκρατίας... 

... Με την πεποίθηση ότι το 2012 μπορεί να είναι μια χρονιά μεγάλων νικηφόρων αγώνων και ανατροπών ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας υγεία και ευτυχία και υπόσχεται ότι θα βρεθεί στο πλάι των εργαζομένων και της νεολαίας σε όλες τις δύσκολες μάχες της επόμενης περιόδου».