Τέσσερις παραμέτρους θέτει ο Γ. Καρατζαφέρης για να συνεχίσει να μετέχει στην κυβέρνηση Παπδήμου, την οποία όμως, όπως είπε μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, θα συνεχίσει να στηρίζει. «Το 2012 είναι μία δύσκολη χρονιά. Έχουμε μπροστά μας ένα κομβικό τρίμηνο». «Αν προσπαθήσουμε όλοι με σοβαρότητα και δεν κάνουμε λάθη, τότε θα σωθούμε», ανέφερε.

Ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ακόμη πως «φοβάμαι, όμως, πως τα δύο άλλα κόμματα δεν είναι έτοιμα να περάσουν τις συμπληγάδες».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητά «να περιοριστεί δραστικά η σύνθεση της κυβέρνησης, να υπάρξει ασφαλής ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, να ξεκαθαρίσει η ΝΔ τον ρόλο της και να ξεκαθαριστεί ο χρόνος των εκλογών». Τόνισε πως «δεν μπορούμε, πριν ολοκληρωθεί το PSI, ή όταν θα έχουμε πάρει τα μέτρα, αμέσως, την επόμενη μέρα, να πάμε σε εκλογές. Πρέπει πρώτα να πάρουμε τα χρήματα, να ανακάμψει το κλίμα, να έρθει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων και τότε να πάμε ομαλά σε εκλογές. Αλλιώς, αν δεν θέλουν, να πάμε τώρα σε εκλογές, μέχρι 30 Ιανουαρίου και η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί να αναλάβει να σηκώσει αυτό το βάρος».

Ο κ. Καρατζαφέρης συμπλήρωσε πως «αν δεν γίνουν τα πράγματα αυτά που θέτω εγώ ως παραμέτρους μου φαίνεται πως ματαιοπονούμε. Η Ευρώπη φαίνεται πως έχει μετανιώσει για τα 130 δισεκατομμύρια. Ψάχνει δικαιολογία για να μην τα δώσει. Δεν θα τους δώσω εγώ αυτή τη δικαιολογία έτοιμη. 'Αλλοθι όσων παίζουν με την Ελλάδα δεν γίνομαι. Ή θα σοβαρευθούν, ή θα βγω από την κυβέρνηση συνεχίζοντας όμως να στηρίζω τον κ. Παπαδήμο. Κάποιοι έχουν το δικαίωμα να αυτοκτονούν. Όμως, δεν έχουν το δικαίωμα να παίρνουν και την Ελλάδα μαζί τους και αυτό εγώ δεν θα το επιτρέψω».

Αναφερόμενος στα ποσοστά του κόμματός του στις δημοσκοπήσεις είπε: «Η επιθεώρηση πάντα μάζευε περισσότερα νούμερα από το σοβαρό θέατρο. Εγώ κάνω σοβαρή πολιτική, δεν κάνω επιθεώρηση. Αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό».