«Ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν έχει ξεπεραστεί και η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει περιθώριο να μεταθέσει για αργότερα τα ζητήματα για τα οποία έχει δεσμευτεί» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής. Όπως τόνισε ο κ. Καψής, «η διαπραγμάτευση με την τρόικα για το νέο δάνειο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, για αυτό και η συζήτηση με την κοινωνία είναι αναγκαία προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης».

Ο Παντελής Καψής επισήμανε εκ νέου την ανάγκη για σοβαρή δουλειά ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή. «Αυτό εκ των πραγμάτων είναι το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας... Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να δημιουργήσουμε έναν πανικό ότι "Α! Πάμε στην δραχμή". Θέλει προσοχή, γιατί μπορούμε πράγματι να το αποφύγουμε, εάν κάνουμε πολύ σοβαρή και συστηματική δουλειά», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως το υπουργικό συμβούλιο λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς προαποφασισμένες γραμμές από τα κόμματα, ενώ οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν ως προτεραιότητα το κυβερνητικό έργο. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι ίσως το θέμα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ να επηρεάζει την κυβέρνηση.