Λύση του Κυπριακού έως τον Ιούνιο επιθυμεί ο Τουκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, που σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κίπρις» σημειώνει ότι «αν η θέση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ είναι πως δεν θα επιτευχθεί συμφωνία, τότε το τουρκοκυπριακό καθεστώς επιβάλλεται να χαράξει την πορεία του, συμπληρώνοντας τα κενά στο "σύνταγμα", στον εσωτερικό κανονισμό της "βουλής" και στη "δημοκρατία"».
Όσον αφορά τις συνομιλίες για το εδαφικό, ο Ερογλου αναφέρει ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας απαιτεί έδαφος για εγκατάσταση 100.000 ανθρώπων, οι δε υπόλοιπες 75.000 ή θα επιστρέψουν και θα τους επιστραφεί η περιουσία τους ή θα αποζημιωθούν ή θα ανταλλαγεί η περιουσία τους.  

Ακόμη, υποστηρίζει ότι ο κ. Χριστόφιας ζητά τη Μόρφου και την Καρπασία και φέρεται να του δήλωσε ότι αν δεν επιστραφεί η Μόρφου περιττεύουν οι συνομιλίες.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τουκρκοκύπριος ηγέτης φέρεται να απάντησε στα αιτήματα Χριστόφιαως εξής: «Ακόμη δεν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για συζήτηση του χάρτη και για τον λόγο αυτό δεν το συζητώ μαζί σου».