Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει την νομιμοποίηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. 
Ο κ. Σταυρόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Η Βουλή εκλέγεται για 4 χρόνια. Στον βαθμό που δεν διαλύεται, η Βουλή αναδεικνύει κυβερνήσεις. Εδώ είναι μια ειδική περίπτωση. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση να κάνει αυτά που πρέπει να γίνουν. Έχει τεκμήριο λαϊκής νομιμοποίησης, από τη στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία των κομμάτων τη στηρίζουν. Συνεπώς μπορεί να προχωρήσει, έχει δυνατότητα και το ηθικό κύρος, θα έλεγα, να προχωρήσει μεταρρυθμίσεις».

Ο υπουργός πρότεινε να αρχίσει από τώρα η συζήτηση για την προετοιμασία της συνταγματικής αναθεώρησης του 2013, καθώς, όπως είπε, υπάρχει ζήτημα θεσμικών μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε:

«Πρέπει αυτές οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις να αρχίσουν να συζητώνται από τώρα και- θα έλεγα- διακομματικά, έτσι ώστε, με ένα συναινετικό τρόπο, να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση, που, ελπίζω αυτή τη φορά να είναι πολύ ουσιαστικότερη, εντός του κοινοβουλίου. Δεν υπάρχει λόγος να μην αρχίσουμε να συζητάμε από τώρα τα θέματα, έστω και αν διαδικαστικά αυτό θα αρχίσει το 2013».