Η καθημερινή αναφορά στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ οδηγεί το Κίνημα σε μία απίστευτη εσωστρέφεια και δεν συμβάλλει στο έργο των υπουργών, τη στιγμή που η εθνική προσπάθεια επικεντρώνεται στη διάσωση της χώρας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων του νέου κτιρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε ο κ. Παπουτσής αυτό που προέχει είναι «να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την κρίση και να μπει ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης, διασφαλίζοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη δικαιοσύνη». Συνέστησε δε σ’ όλα τα στελέχη του κόμματος να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ προβλέπονται «ούτως ή άλλως μέσα από το καταστατικό του Κινήματος».

Σε ερώτηση εάν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει στις εκλογές με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου, ο υπουργός επισήμανε ότι αυτό θα εκτιμηθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος κι από τον ίδιο τον πρόεδρο. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι στο θέμα της αρχηγίας ο ίδιος δεν επιδιώκει να συμμετέχει σ’ αυτήν τη δημόσια συζήτηση.

Σχετικά με το κατά πόσο η παρούσα κυβέρνηση στηρίζεται απ’ όλα τα κόμματα που την απαρτίζουν, ο κ. Παπουτσής, είπε ότι «στην Ελλάδα έχουμε μεγάλη υστέρηση στην αντίληψη για τις κυβερνητικές συνεργασίες κι αυτό δυσκολεύει τα πράγματα σε μία εποχή κρίσιμη που απαιτούνται γρήγορες αποφάσεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση». Εξέφρασε όμως την εκτίμηση ότι «όλα καλά θα πάνε», σημειώνοντας ότι είναι τόσο σοβαρά τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η παρούσα κυβέρνηση που οι όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια θέματα από το ένα ή άλλο κόμμα «είναι πολύ μεγάλη πολυτέλεια».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει σύνδεση των υποθέσεων λαθρεμπορίας καυσίμων που χειρίζονται οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς με το έργο, σ’ αυτόν τον τομέα, της Οικονομικής Αστυνομίας, απάντησε: «Η δραστηριότητα της Οικονομικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος για τη δίωξη του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος δεν έχει καμία σχέση με τις υποθέσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων».