Η προετοιμασία για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, στα μέσα Ιανουαρίου, η πορεία ανταλλαγής των ομολόγων, το λεγόμενο PSI, καθώς και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τις εκκρεμότητες του Μεσοπρόθεσμου, μεταξύ των οποίων και οι τελικές διευθετήσεις για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι η συνεχής επαφή με τον πρωθυπουργό χθες, σήμερα και τις επόμενες μέρες, αφορούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχει η χώρα το επόμενο διάστημα.

Ερωτηθείς ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος για τα κλειστά επαγγέλματα, ανέφερε ότι "έχουν γίνει τα περισσότερα. Πάρα πολλά έχουν κλείσει μαζί με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτό είναι το τελευταίο μέρος. Τώρα αν μείνουν ορισμένα, θα κλείσουν αργότερα".

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Παπαδήμος είχε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη και στο τραπέζι των συνομιλιών βρέθηκαν τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός συναντάται με το υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη (16.00) και ακολούθως με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (17.00).