Κριτική στα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, τα οποία, όπως είπε, είναι «και συμπολιτευόμενα και αντιπολιτευόμενα», άσκησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash. H κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της και αυτό που χρειάζεται είναι «να κάτσουν όλοι γύρω από ένα τραπέζι και να ιεραρχήσουν τους στόχους» για να διαπραγματευτούν τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Δυστυχώς τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου θέλουν να κρατάνε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη», παρατήρησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, σημειώνοντας ότι από τη μια οι υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ καθιστούν μεγάλο πρόβλημα την αποδοτική λειτουργία της κυβέρνησης και από την άλλη η ΝΔ, έχει τεράστιο θέμα στρατηγικής επιλογής, διότι ενώ «επί δύο χρόνια είχε σηκώσει το λάβαρο του αντιμνημονίου, τώρα υπογράφει και συναινεί».

Κατηγόρησε παράλληλα τον κ. Καρατζαφέρη ότι «αλλάζει γνώμη κάθε λίγο και λιγάκι».


«Τώρα θέλει να αποχωρήσει, απειλεί ότι θα αποχωρήσει, γιατί κακά τα ψέματα η κυβέρνηση έχει ευθύνες. Είναι άλλο να είσαι απέξω και να λες ό,τι λες και άλλο να είσαι μέσα και να πρέπει να βρεις τα λεφτά τα οποία πρέπει να δώσεις. Μη ευθύνη όμως δεν υπάρχει», επισήμανε.