Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών για διαδικασίες και το τίμημα για την πώληση των τεσσάρων Airbus του ελληνικού δημοσίου κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Στην ερώτησή του ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει πως «η κατακύρωση πώλησης με διαδικασίες εξπρές και περίπου εν κρυπτώ των τεσσάρων Airbus του δημοσίου της λεηλατηθείσας δημόσιας Ολυμπιακής Αεροπορίας έναντι ευτελούς χαριστικού τιμήματος που μόλις ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ περίπου» προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τα ερωτηματικά γίνονται ακόμα μεγαλύτερα αφού πλειοδοτικός διαγωνισμός που είχε διεξαχθεί περίπου ένα χρόνο πριν, είχε ως αποτέλεσμα να προσφερθεί για τα ίδια αεροπλάνα τριπλάσιο τίμημα περίπου 90 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί αν «σκοπεύουν να ακυρώσουν άμεσα την πώληση των τεσσάρων Airbus του δημοσίου με αυτό το ευτελές τίμημα και να προβούν σε κατάλληλες ενέργειες για μια επωφελή αξιοποίηση των πολύτιμων αυτών περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου».

Ο κ. Λαφαζάνης ρωτά επίσης ποια ήταν η συμφωνηθείσα αμοιβή της εταιρείας συμβούλων Lazzard που μεσολάβησε για την πώληση, πώς επελέγη και ποιες οι υπηρεσίες της.
TAGS