Προσχηματικές χαρακτηρίζει το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ Δημήτρης Στρατούλης τις σημερινές συναντήσεις του Πρωθυπουργού με του κοινωνικούς φορείς, «για τις προωθούμενες μειώσεις μισθών και επικουρικών συντάξεων καθώς και για τη μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων».
Όπως αναφέρει γίνονται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους «για να φανεί ότι αυτά τα σφαγιαστικά νέα μέτρα, που έχουν ήδη προσυμφωνηθεί με την τρόικα, θα παρθούν μετά από διάλογο με τους ενδιαφερόμενους».  

Ο κ. Στρατούλης σημειώνει ακόμη ότι «όταν οι εργαζόμενοι έχουν βιώσει μια εφιαλτική κατάσταση το 2011 με περικοπές μισθών, συντάξεων, δικαιωμάτων και θέσεων εργασίας και η κυβέρνηση και η τρόικα τους ετοιμάζουν να ζήσουν μια κόλαση το 2012, αμφισβητώντας ακόμα και τον κατώτερο εγγυημένο μισθό, τότε το μόνο που απομένει για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι η συνολική του αντιπαράθεση και ο κοινωνικός - ταξικός πόλεμος με τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ -ΝΔ - ακροδεξιάς, μέχρι την τελική ανατροπή τους».