«Εκλογές από Σεπτέμβριο και βλέπουμε» είναι το κύριο συμπέρασμα της συνάντησης του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη με τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη. Η ατζέντα της συνάντησης ασφαλώς περιεστράφη γύρω από τα θέματα του υπουργείου, είχε όμως και σαφή προσανατολισμό τις πολιτικές εξελίξεις, υπό το πρίσμα της αναγκαίας ομαλότητας που επιβάλλουν οι διεθνείς συγκυρίες.
Ουσιαστικά, ο κ. Καρατζαφέρης επέμεινε στη στάση την οποία περιέγραψε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπαδήμο πριν από τα Χριστούγεννα, προβάλλοντας ως κρίσιμης σημασίας στοιχείο για την παραμονή του στην κυβέρνηση τη μετάθεση των εκλογών για αργότερα, την εντονότερη συμμετοχή στην κυβέρνηση από πλευράς της ΝΔ αλλά και τη διαφοροποίηση της στάσης της Συγγρού σε σειρά θεμάτων που αφορούν στη λήψη επιπλέον μέτρων.

Καθίσταται συνεπώς προφανής η επιδίωξη του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. να ανακόψει τις εκλογικές του διαρροές προς την ΝΔ, την οποία θεωρεί ότι με την αντιπολιτευτική ιδιότητα που διατηρεί, εξασφαλίζει εκλογική δυναμική με μικρές μόνο πολιτικές γρατζουνιές.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε μεταξύ άλλων και η ανάγκη να διαμορφωθεί «χρωματικά» η κυβερνητική ατζέντα ώστε να μην έχει αποκλειστικά «πράσινες» αποχρώσεις. Για να συμβεί αυτό, κρίνεται απαραίτητη η συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων υπουργών ή των αρμόδιων τομεαρχών μεταξύ των κομμάτων, ώστε να επιτυγχάνεται η ευθυγράμμιση στις θέσεις που διατυπώνονται εντός του υπουργικού συμβουλίου.

Σε αυτήν τη λογική και στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ανοίξει για την απελευθέρωση των φορτηγών Δ.Χ., ο Μάκης Βορίδης συναντάται σήμερα στις 7 το απόγευμα με τον τομεάρχη Μεταφορών της ΝΔ Μιχάλη Παπαδόπουλο, προκειμένου να εξευρεθεί συμφωνία για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, κατά έξι μήνες νωρίτερα.

Σημειώνεται πάντως ότι η απόφαση να αμβλυνθούν οι «γαλάζιες» αντιρρήσεις στο θέμα των φορτηγών ελήφθη σήμερα, κατά τη σύσκεψη που είχε στην Συγγρού ο Αντώνης Σαμαράς με τους στενούς επιτελείς του, κατόπιν και της σχετικής εισήγησης των συνεργατών του κ. Σαμαρά, οι οποίοι μετείχαν σε ανάλογη σχετική σύσκεψη, (όπως είχε γραψει το Newpost.gr).Πάνος Ρασσιάς