Να διερευνηθούν οι αναφορές του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ περί εμπρησμών στην Ελλάδα μέσω μυστικών κονδυλίων ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον τούρκο υπουργό ευρωπαϊκών θεμάτων Εγκεμέν Μπαγίς Οι δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ περί εμπρησμών από τουρκικές υπηρεσίες ελληνικών δασών παρερμηνεύτηκαν, όπως άλλωστε τόνισε ο ίδιος ο κ. Γιλμάζ σε μεταγενέστερες δηλώσεις του δήλωσε ο κ. Μπαγίς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη σημερινή ανεπίσημη συνάντηση γνωριμίας που είχε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.

Ο Τούρκος επίσημος, που πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι από τις έρευνες που είχαν γίνει εκείνη την εποχή από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, δεν είχαν βρεθεί στοιχεία που να αποδίδουν ευθύνη στη μία ή την άλλη πλευρά. Υποστήριξε, επίσης, ότι η ανακίνηση του θέματος ξυπνά κακές αναμνήσεις από την περίοδο της δεκαετίας του 1990, ενώ οι σχέσεις των δύο χωρών είναι σήμερα πολύ καλύτερες.

Μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Δήμας, δήλωσε ότι οι δηλώσεις Γιλμάζ πρέπει να διερευνηθούν ώστε να μην δηλητηριάζονται οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.