«Το στοίχημα το κρατάμε στα χέρια μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος μετέφερε και την αγωνία της κομματικής, και μη, βάσης του Κινήματος, στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Ο κ. Καρχιμάκης είπε ότι η κομματική βαση του ΠΑΣΟΚ «εκφράζει την αγωνία της για το μέλλον της χώρας, παρακολουθεί ανήσυχη τις εξελίξεις στην οικονομία, εκφράζει την ανασφάλεια της για το μέλλον που έρχεται, εκφράζει όμως και  την ανησυχία της και για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, έχοντας επίγνωση και των ιστορικών στιγμών που διανύουμε και της βαρύτητας των αποφάσεων που καλούμαστε να πάρουμε για το Κίνημα μας».

Τόνισε ότι οι πολίτες μάς ζητούν το αυτονόητο, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αποφασίσουμε με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και της παράταξης και να δώσουμε, με τους καλύτερους δυνατούς όρους, ενωμένοι, την επερχόμενη εκλογική μάχη.

Ανέφερε επίσης ότι «ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ζητά επιχειρήματα και ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις, δεν θέλει ούτε αναθέματα, ούτε την αναπαραγωγή των επιχειρημάτων των αντιπάλων μας».

Πρόσθεσε ότι αυτός ο κόσμος «ζητά από τον καθένα μας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και αντιδρά στη μεταφορά της δικής μας ευθύνης, και μάλιστα κατόπιν εορτής, σε άλλους».