Πόλεμος ξέσπασε την Τετάρτη ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου και τον επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη με αφορμή αιχμές που άφησε ο πρώτος για «πόλεμο» εναντίον του εξαιτίας ενός δανείου που δεν έλαβε ο δημοσιογραφικός οργανισμός από την Εθνική Τράπεζα. O κ. Παπανδρέου στην τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τα «συμφέροντα» που τον πολέμησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος είχε ζητήσει δάνειο 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα για να αντιμετωπίσει λειτουργικές ανάγκες του ΔΟΛ. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ του τηλεφώνησε και τον ρώτησε τη γνώμη του για το δάνειο. 

Η απάντηση που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ότι εάν πληροί «τις προϋποθεσεις, να το πάρει». Τελικά, η Εθνική δεν έδωσε το δάνειο και από τότε άρχισε ένας πόλεμος με δημοσιεύματα εναντίον του κ. Παπανδρέου, όπως τόνισε ο ίδιος στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Η απάντηση του Σταύρου Ψυχάρη ήρθε λίγο αργότερα:

«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!».

Λίγες ώρες αργότερα, το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου, Πάνος Μπεγλίτης απάντησε στον κ. Ψυχάρη, τονίζοντας: «Η Τράπεζα αρνήθηκε να χορηγήσει το δάνειο, διότι ο αιτών δεν πληρούσε τα τραπεζικά κριτήρια».

Όπως είπε ο κ. Μπεγλίτης μετά από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, η άρνηση της Τράπεζας δεν είχε καμία σχέση με πολιτικές παρεμβάσεις, είτε από το Μέγαρο Μαξίμου, είτε από το υπουργείο Οικονομικών. Είπε ακόμα ότι το Μαξίμου ενημερώθηκε μετά από την απόρριψη του δανείου από την Εθνική Τράπεζα.

Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε πως ο πρώην πρωθυπουργός, διαπιστώνοντας ότι οι εφημερίδες του συγκεκριμένου δημοσιογραφικού συγκροτήματος τηρούσαν αρνητική στάση στην υπόθεση της συγχώνευσης της Εθνικής με την ALPHA BANK, την οποία ο ίδιος θεωρούσε μια θετική πρωτοβουλία, πληροφορήθηκε, από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα, ότι αυτό οφείλεται στην απόρριψη του δανείου.Σχετικά θέματα:
Άλλα λέει ο Μπεγλίτης, άλλα είπε ο Γιώργος για το δάνειο του ΔΟΛ!
Γ. Παπανδρέου: Δυαρχία ως το καλοκαίρι και μετά φεύγω
TAGS