Την συνυπευθυνότητα όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική που ακολουθήθηκε εδώ και δυο χρόνια, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό, αναφέρθηκε σε τρεις αρχές που τήρησε αφότου ο Γιώργος Παπανδρέου εγκατέλειψε την κυβέρνηση.

«Πρώτον, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα επέλεξα να μην μιλήσω για τα εσωκομματικά. Η δεύτερη πεποίθησή μου ήταν ότι δεν θα έπρεπε να λιθοβοληθεί ο Γ.Παπανδρέου και να μην αναζητήσουν ένα εξιλαστήριο θύμα για τις δυσκολίες που έχουμε αυτήν την στιγμή με την κοινωνία. Και τρίτον, να παίρνουμε πολιτικές που επιλέξαμε, είτε γιατί μας επιβλήθηκαν, είτε γιατί εμείς κάναμε ορισμένες επιλογές και να λέμε ότι "ξέρετε το ΠΑΣΟΚ άλλαξε σελίδα, το ΠΑΣΟΚ είναι καινούριο κίνημα το οποίο θα ικανοποιήσει όλες και όλους και για όλα φταίει ο Παπανδρέου". Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι και θεωρώ ότι αυτή η πολιτική ήταν η μόνη δυνατή στην κατάσταση που βρέθηκε η χώρα», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.

Αναφορικά με το θέμα της πρότασης Παπανδρέου για δυαρχία στο ΠΑΣΟΚ, σχολίασε ότι «αν ήμουν Λουξεμβούργιος, Βέλγος ή Γερμανός θα έβλεπα με συμπάθεια τη διαρχία, αλλά στην Ελλάδα αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, καθώς ο ένας θα κοιτάξει να «φάει» τον άλλον, να επιβληθεί και να μείνει μόνος», ενώ συμπλήρωσε ότι προτιμά μία καθαρή λύση.

Ξεκαθάρισε ότι προτιμά μια πιο καθαρή λύση και ζήτησε να συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να εκλέξει τον αρχηγό της, ο οποίος –αν θέλει- μπορεί να πάει στο Συνέδριο του κόμματος και να διεκδικήσει και την προεδρία του Κινήματος.

Σχετικά με το ποιον υποψήφιο προτίθεται να ψηφίσει, ο ίδιος τόνισε ότι θα αποφασίσει με βάση τις απόψεις των υποψηφίων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν έκρυψε την αντίθεσή του με τον αποκλεισμό των μελών της κυβέρνησης από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ τόνισε, αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου:

«Δεν έπρεπε να λιθοβοληθεί και να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για τα προβλήματα που έχουμε με την κοινωνία. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την πολιτική που ακολουθήσαμε τα τελευταία δυο χρόνια».

Και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου δε μπορούσε να μην πάρει κάποιες αποφάσεις. «Δεν καταστρέψαμε τη χώρα».

«Θα προτιμούσα η κυβέρνηση Παπαδήμου να εξαντλήσει την τετραετία», είπε ο Θ. Πάγκαλος και για ακόμη μια φορά εξαπέλυσε επίθεση στην Αριστερά, λέγοντας πως «οι εξτρεμιστές της Αριστεράς έριξαν στην ανεργία τους εργαζόμενους στο κέντρο».