"Οι δανειστές μας δεν απαιτούν την κατάργηση του κατώτατου μισθού κι αυτό δεν ήταν δεδομένο, αλλά το καταφέραμε στο πλαίσιο της Κομισιόν", δήλωσε η Ελληνίδα επίτροπος στην ΕΕ, Μαρία Δαμανάκη, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και πρόσθεσε ότι "οι αμοιβές δεν είναι η αποκλειστική αιτία της έλλειψης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, αλλά μία εξ αυτών". 

Η Ελληνίδα Επίτροπος υπενθύμισε ότι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να μην συνεχίσει η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ και να αναγκαστεί να επιστρέψει στη δραχμή, τονίζοντας ότι χρειάζεται ρεαλισμός και δυσάρεστες αποφάσεις για να μην συμβεί αυτό. 

 "Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ είναι εθνική επιλογή", υπογράμμισε προσθέτοντας ότι εκτός από τις δυσκολίες υπάρχουν και ευκαιρίες.

Η κ. Δαμανάκη ενημέρωσε, όπως είπε, τον πρωθυπουργό για την άμεση ανάγκη που υπάρχει να υλοποιηθούν πρωτοβουλίες που αφορούν στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, που παραμένουν αδιάθετα και μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Πρόκειται για κονδύλια που έχει εγκρίνει η Κομισιόν σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και κατά την Ελληνίδα Επίτροπο παραμένουν αδιάθετα και δεν υπάρχει, ανέφερε,κανένας λόγος να καθυστερεί η αξιοποίησή τους.
TAGS