Με μια σύντομη τελετή που στιγματίστηκε από αποδοκιμασίες πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στη Χαλκίδα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Εσωτερικών, Αναστάσιου Γιαννίτση.
Κατά την τελετή, συγκεντρωμένοι προέβησαν σε αποδοκιμασίες για την κυβερνητική πολιτική, στα πρόσωπα του Προέδρου, του υπουργού και των βουλευτών του νομού. Μετά τη ολοκλήρωση της τελετής, τόσο ο κ. Παπούλιας, όσο και οι υπόλοιποι επίσημοι, αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ενώ οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές.


Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά, με τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού στη θάλασσα, ανάμεσα στα ναρκαλιευτικά «Καλυψώ», «Ευ. Νίκη» και «Καλυστώ».

Ανδρες του Σώματος Ελλήνων Βατραχανθρώπων βούτηξαν στη θάλασσα και ανέσυραν τον σταυρό.  

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Σταυρόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, και βουλευτές όλων των κομμάτων.

Σε σύντομη δήλωσή του μετά τη λήξη της τελετής, ο πρόεδρος της ΝΔ, ευχήθηκε «καλή φώτιση σε όλους». «Να είμαστε μονιασμένοι, να κάνουμε το καλό και με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε», ανέφερε.  

Στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης, οι βουλευτές της ΝΔ, Ε. Βόζενμπεργκ και Πρ. Παυλόπουλος και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αθ. Πλεύρης.

Την ευχή να υπάρξει η δέσμευση όλων ότι «σε τέσσερις μήνες από τώρα η Ελλάδα θα έχει κατοχυρώσει τη θέση της στο ευρώ και την Ε.Ε., σε μια εποχή δύσκολη» εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, μετά το τέλος της τελετής αγιασμού των υδάτων στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι. «Έχουμε πίστη ότι εμείς μπορούμε να αλλάξουμε το ρου των γεγονότων», πρόσθεσε.

«Το πρόβλημα που ταλανίζει την χώρα είναι εθνικής εμβέλειας άρα εθνική πρέπει να είναι η προσπάθεια», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων, συμπληρώνοντας ότι «θα σταθούμε όρθιοι με αξιοπρέπεια για να στηρίξουμε το λαό της Αθήνας και της Ελλάδας».  

Την ευχή «να φωτίσει το Αγιο Πνεύμα όλο τον κόσμο και ιδιαιτέρως όλους εκείνους που καλούνται να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για το αύριο της Ελλάδος» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος παρέστη στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Αρκαδία.