Κάλεσμα προς τα κόμματα να στηριχθεί πολιτικά χωρίς επιφυλάξεις η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, απευθύνει από τις σελίδες του Βήματος της Κυριακής ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, τονίζοντας ότι αυτό που διακυβεύεται δεν είναι το ευρώ ή η δραχμή, αλλά οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές για να πετύχει η χώρα την ανάπτυξη.

«Στήριξη σημαίνει ένα πράγμα: τήρηση της πολιτικής δέσμευσης που δόθηκε προς τον ελληνικό λαό με στόχο το καλό της χώρας και όχι για να κερδηθεί πολιτικός χρόνος» αναφέρει ο κ. Γιαννίτσης και προσθέτει: «Αλλιώς η θεατρική παράσταση ας σταματήσει άμεσα, και ο καθένας να έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο κ. Γιαννίτσης τονίζει ότι αυτό που έχει σημασία είναι οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές και ότι «χωρίς αυτές τα δημοσιονομικά δεν θα αρκούν ποτέ» και «ανάπτυξη δεν θα δούμε ποτέ». Παράλληλα εκφράζει τη γνώμη ότι αυτό που παίζεται δεν είναι το ευρώ ή η δραχμή, αλλά αν όσα επιτεύχθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες «θα γίνουν ή όχι και αυτά junk».

«Μία είναι η κεντρική προϋπόθεση για το πού θα φτάσουμε: να αποφασίσουμε ως κοινωνία ότι, είτε με σύμμαχο, είτε χωρίς σύμμαχο το πολιτικό σύστημα, θέλουμε να βγούμε από το τέλμα. Τότε το πολιτικό σύστημα θα συμμαχήσει, θέλει - δεν θέλει» επισημαίνει ο Τάσος Γιαννίτσης.

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής - in.gr