Αν η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να πάει σε εκλογές τον Απρίλιο, αυτό σημαίνει πως θα έχει αποτύχει στο έργο της και μια αποτυχημένη κυβέρνηση δεν έχει λόγο να παραμείνει στην εξουσία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Δήμας. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει χώρος για μικροπολιτικές τακτικές και σημειώνει πως η έννοια του πολιτικού κόστους στη σημερινή συγκυρία είναι πολυτέλεια που δεν υπάρχει.

«Είμαστε τρία κόμματα και σχεδόν 50 υπουργοί. Δεν μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα συμφωνούμε σε όλα. Αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που θα κινείται σε χαμηλούς τόνους και θα δίνει έμφαση στο αποτέλεσμα», εξηγεί.

Ο κ. Δήμας εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από την Ευρωζώνη και δεν θα επιστρέψει στη δραχμή.

«Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πάρα πολύ. Πρέπει όμως να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Από εμάς εξαρτάται».

Ο κ. Δήμας υπογραμμίζει πάντως: «Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι υπάρχει περίπτωση αποτυχίας. Κανείς δεν δικαιούται να μην κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να φέρει εις πέρας η κυβέρνηση τους στόχους που ανέλαβε. Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί το διακύβευμα».

Πηγή: in.gr – Βήμα της Κυριακής