Κριτική στην κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, η οποία, όπως υποστηρίζει, συνεχίζει την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, που ζημιώνει τη χώρα και την κοινωνία, ασκεί με συνέντευξή του στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης. «Ο κ. Παπαδήμος ανέλαβε να προωθήσει ουσιαστικά την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης και ειδικότερα την εκταμίευση της έκτης δόσης και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης», σημειώνει ο κ. Κουβέλης. Το έδαφος, προσθέτει, «είναι υπονομευμένο και από τον τρόπο με τον οποίο ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ κατέληξαν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και από τη σύνθεση της υπερτροφικής αυτής κυβέρνησης και από τον τρόπο που λειτουργούν τα κόμματα που τη συγκρότησαν».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στις εισηγήσεις της τρόικας για απολύσεις, κατάργηση του κατώτατου μισθού, περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, χαρακτηρίζοντάς τις «επιλογές που διαλύουν την κοινωνία».

Αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, επισημαίνει ότι με το βλέμμα της ΝΔ στραμμένο προς τις κάλπες, είναι δυνατόν να διεξαχθούν πριν από το Πάσχα. Ωστόσο, συμπληρώνει, «στη βάση του σκοπού που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών ίσως χρειασθεί πέραν της 19ης Φεβρουαρίου».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών με τη συμμετοχή της Αριστεράς τονίζει χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε η κλειστοφοβική Αριστερά που αναζητεί την παρουσία της στην περιχαράκωσή της. θέλουμε να επηρεάζουμε το μέγεθος της κυβερνητικής εξουσίας».

Δηλώνει τέλος ότι οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο «οι προσωποποιημένες εκδοχές αυτών των διεργασιών» δεν αφορούν τη Δημοκρατική Αριστερά