Νέο κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει από την Δευτέρα κιόλας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με αφορμή την έλευση της Τρόικας στη χώρα μας καθώς και τα «καυτά» εργασιακά ζητήματα που θα πέσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους τροικανούς.  Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς επισκιάζεται και από τις δυσοίωνες προβλέψεις του ΔΝΤ και της Ε.Ε. για την ελληνική οικονομία και τις εκτιμήσεις οικονομικών παραγόντων ότι η χώρα μας βαίνει σε ένα δύσκολο για το μέλλον της μήνα. Για αυτό το λόγο και ο πρωθυπουργός αποφάσισε εσπευσμένα να συναντηθεί κατ' ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

O κ. Παπαδήμος, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός απρόοπτου τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου θα έχει την πρώτη επαφή και εκτενή συνομιλία με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, μια συνάντηση που είχε «κλειδώσει» εδώ και μέρες. 

Η συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον κ. Σαμαρά θα είναι η δεύτερη εντός δυο εβδομάδων και θεωρείται κομβικής σημασίας, καθώς τις επόμενες ημέρες ο κ. Σαμαράς θα κληθεί να στηρίξει βασικά νομοθετήματα που θεωρούνται από την τρόικα απαραίτητα για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας. 

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου και θα ακολουθήσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης που απέστειλε επιστολή στον κ. Παπαδήμο ζητώντας σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών πριν από την άφιξη της τρόικας. 

Οι συναντήσεις αυτές υπό τον κ. Παπαδήμο, από το αποτέλεσμα των οποίων θα εξαρτηθεί εν πολλοίς εάν θα υπάρξει και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες εν όψει και των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς θα κρίνουν την συνοχή της κυβέρνησης απέναντι στη λήψη νέων μέτρων. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλέις πληροφορίες, στη συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς θα γίνουν εκτενείς αναφορές για τον ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ο κ. Παπαδήμου εξάλλου έχει εκφράσει την επιθυμία του για κυβερνητικές αλλαγές ενόψει και των εσοκομματικών διεργασιών στο ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέου προέδρου.