«Η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι λύση για την Ελλάδα, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα απαλλάξει από βάρη αντιθέτως θα αυξήσει το σημερινό επίπεδο ζωής κατά 60%» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Ανδρέας Λοβέρδος εκτίμησε ότι η χώρα βρίσκεται στην τελευταία αλλά πολύ δύσκολη χρονιά, λέγοντας ότι αν στο τέλος της Άνοιξης έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, έως το τέλος του χρόνου θα μπορούμε να πούμε για ανάκαμψη.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση Παπαδήμου θα παραμείνει έως τις εκλογές επισημαίνοντας ότι κανείς δεν θα αναλάβει την ευθύνη να αφήσει την χώρα αυτή χωρίς κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν ανοίξει οι διαδικασίες.

Είπε επίσης ότι η απελευθέρωση των φαρμακείων έχει συντελεστή και επέκρινε τους συλλόγους σε Αττική και Θεσσαλονίκη που δημιουργούν προβλήματα προσαρμογής. Δήλωσε πως «αγκάθι» παραμένει η απελευθέρωση του ωραρίου και πρόσθεσε πως το κράτος οφείλει 350 εκατομμύρια ευρώ από το 2011.

Εκτίμησε πως οι συντονισμένες κινητοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών στόχο έχουν να μην λειτουργήσει ο ΕΟΠΥΥ.