«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση αυτή τη στιγμή» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής υπερασπιζόμενος την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και προειδοποίησε ότι «αν χάσουμε τον έλεγχο θα πάμε σε καταστάσεις πολύ πιο σοβαρές». Μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού», υποστηρίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση προχωρά πολύ σοβαρά».

Στο ερώτημα αν το κυβερνητικό σχήμα θα παραμείνει αρραγές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «και τα τρία κόμματα θα στηρίξουν μέχρι τέλους αυτή την κυβέρνηση».
 
Αναφερόμενος στις συνομιλίες για την ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή το λεγόμενο PSI, χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση πολύ δύσκολη.

Κάνουμε «αγώνα δρόμου για τη δανειακή σύμβαση και μετά μαραθώνιο για να πάρει μπροστά η πραγματική οικονομία», είπε ο κ. Καψής διευκρινίζοντας ότι πριν απ' όλα «έχουμε μπροστά μας τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα που θα μας δεσμεύεσει για την επόμενη τριετία».