Θετικός στο ενδεχόμενο να παραμείνει πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, εφόσον το επιθυμεί, μετά τις εκλογές και αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, σε συνέντευξη του.  «Θα ήταν μία καλή λύση, σε περίπτωση που, μετά τις εκλογές, δεν υπάρξει αυτοδυναμία», είπε. 

«Όμως, πρέπει πρώτα να μιλήσει ο ελληνικός λαός»,σημείωσε ο κ. Πρωτόπαπας, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει καμία νομοθετική πρωτοβουλία για τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

«Δεν είμαι της λογικής "σφάξε με Αγά μου να αγιάσω". Εγκαίρως πρέπει να προειδοποιήσουμε ποια θέματα δεν γίνονται αποδεκτά. Θα κάνουμε διαπραγμάτευση και μάλιστα σκληρή», τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας. Eπανέλαβε, πάντως , ότι είναι λογικό η Τρόικα να ζητά να ληφθούν τώρα τα μέτρα από μία κυβέρνηση, στην οποία μετέχουν τρία κόμματα.

«Αν δεν κλείσει η νέα δανειακή σύμβαση θα οδηγηθούμε σε χρεοκοπία. Δεν θέλω να πιστεύω ότι ένα μεγάλο κόμμα, όπως είναι η ΝΔ, θα πάει εκεί», είπε.

Τέλος, επέμεινε στη θέση του για άμεση εκλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια, όπως είπε, θα πρέπει να ακολουθήσουν απολογισμός και αυτοκριτική και ακολούθως «νέα πολιτική αφήγηση» για το κόμμα.