Τα θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη, καθώς και τα εμπόδια που συντελούν στην καθυστέρηση της απονομής της, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τα προεδρεία των δικαστικών ενώσεων, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Σταυρόπουλου. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών Χαράλαμπος Αθανασίου, ζήτησαν από τον κ. Παπαδήμο «η πολιτική εξουσία να σέβεται το ισότιμο και ισόκυρο των εξουσιών και βεβαίως τους διακριτούς ρόλους των λειτουργιών των τριών εξουσιών».

Ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε, έδειξε κατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη, ενώ αρνήθηκε ότι έγινε συζήτηση για το θέμα των δυο οικονομικών εισαγγελέων.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκος Αγγελάρας δήλωσε ότι «αναφέραμε στην συζήτηση με τον πρωθυπουργό ότι η επιβίωση της χώρας δεν εξαρτάται από την οικονομική εξαθλίωση των μισθωτών και των συνταξιούχων και πώς πρέπει να συνεισφέρουν όλοι».