Οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και δευτερευόντως η φοροδιαφυγή, δήλωσε σήμερα η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντησή της με την ΠΟΕ-ΔΟΥ

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το κόμμα της θεωρεί απαράδεκτη τη σκόπιμη προπαγάνδα των κυβερνήσεων -που γίνεται χρόνια τώρα- ότι η κρίση οφείλεται στη φοροδιαφυγή και κυρίως στο γεγονός ότι οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν και μάλιστα ρίχνοντας ένα μεγάλο βάρος στους ίδιους του εφοριακούς υπαλλήλους. 

Εμείς, πρόσθεσε, ξεκινάμε από το γεγονός ότι το χρέος είναι σύμπτωμα και όχι αιτία της κρίσης. Ότι η φοροδιαφυγή βεβαίως υπάρχει, αλλά πάνω απ' όλα υπάρχουν οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, όπου δίνεται η δυνατότητα να μην φορολογούνται ή να φορολογούνται ελάχιστα και δυστυχώς αυτό να θεωρείται νόμιμο.

Επομένως, είπε η κ. Παπαρήγα το πρόβλημα είναι το άδικο φορολογικό σύστημα. Για τους εφοριακούς είπε ότι καλούνται -για να θεωρούνται καλοί υπάλληλοι- να δουλεύουν ούτως ώστε να πληρώνει ο λαός, άμεσους και έμμεσους φόρους, πολύ περισσότερο απ' αυτούς που έχουν τεράστια κέρδη και θησαυρίζουν σε βάρος του λαού.

Απευθυνόμενη στους εφοριακούς υπαλλήλους η Γ.Γ. του ΚΚΕ "να γίνουν οι άνθρωποι εκείνοι οι οποίοι θα διαφωτίσουν το λαό για το που βρίσκεται πραγματικά το πρόβλημα".