Με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος στο πλαίσιο των επαφών που άρχισε χθες με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στόχος του κ. Παπαδήμου είναι η διαμόρφωση ενιαίου πολιτικού μετώπου ενόψει της άφιξης της τρόικας, με κρίσιμα ζητήματα, όπως οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, οι επικουρικές συντάξεις και το PSI να παραμένουν σε εκκρεμότητα. Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί απέστειλαν τη Δευτέρα τελεσίγραφο στην Αθήνα για την προώθηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενώ με επιστολή του έχει ζητήσει και τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Τη Δευτέρα, ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για την εξέλιξη του PSI και την πορεία της οικονομίας.


Σχετικά Θέματα:

Το PSI και η πορεία της οικονομίας στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαδήμου-Σαμαρά