«Νομίζω ότι έχει γίνει κατανοητό πως η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί σε περαιτέρω μειώσεις μισθών, συντάξεων και νέων φόρων», διευκρίνισε ο Γιάννης Μανώλης, γραμματέας συνδικαλισμού της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στον «ΒΗΜΑ 99,5».    Αναφερόμενος, πιο συγκεκριμένα, στο θέμα των επικουρικών συντάξεων δήλωσε: «Δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα απολύτως με βεβαιότητα, γιατί τα πράγματα αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη.   

Να έρθει κάποιος εκ των προτέρων, όπως είναι ο κ. Κουτρουμάνης, να πει ενοποίηση Ταμείων και μείωση συντάξεων. Και να σας θυμίσω ότι το Ταμείο του κ. υπουργού είναι το ΤΕΑΠΟΚΑ, το οποίο δεν το ενοποιεί με κανένα άλλο ταμείο παρά το γεγονός ότι αυτό έχει κοινωνικό πόρο, που σημαίνει ότι πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες στο επικουρικό του ΤΕΑΠΟΚΑ».   

Στη συνέχεια, ο κ. Μανώλης θέλησε να σχολιάσει τον Λ. Παπαδήμο. «Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές γενικά και νομίζω ότι λειτουργεί ως τροχονόμος της τρόικας. Που ο τροχονόμος τι κάνει; Καταργεί φανάρια, διευκολύνει, περάστε ελεύθερα. Αυτό λεει ο κ. Παπαδήμος και προσπαθεί να πείσει την τρόικα ότι κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν.   

Όταν δέχτηκε κριτική -κι ήμουν από αυτούς που του άσκησαν σκληρή κριτική γιατί δεν υπάρχει πρωθυπουργός που μπορεί να πει ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, άρα τίποτα- αναγκάστηκε να πει παρά μόνο η σωτηρία της χώρας. Εξαρτάται τι εννοεί ο κ. Παπαδήμος, όταν λεει παρά μόνο η σωτηρία της χώρας. Αλλά κι εγώ για τη σωτηρία της χώρας ενδιαφέρομαι. Μόνο που η χώρα δεν είναι κάτι αφηρημένο».   

Ακόμη, μιλώντας για τους συνδικαλιστές, τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία έχει αναγνωρίσει την αυτονομία τους. «Εκπροσωπούν εργαζόμενους. Αυτοί θα πάρουν θέση. Αυτό είπε και ο πρόεδρος του κόμματος, χθες, ότι αυτό είναι στη ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση για τις μειώσεις,που κάνουν οι εταίροι και δεν χρειάζεται να παρεμβαίνει είτε το κόμμα, είτε η κυβέρνηση, νωρίτερα.

Εκείνο το οποίο δεν θα δεχτώ ποτέ είναι να έρθει η κυβέρνηση να πει ότι αν δεν τα βρείτε εγώ θα φέρω πράξη νομοθετικού περιεχομένου, επειδή το άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός κι αυτό δείχνει ότι είναι σε αδύναμη θέση και αποδυναμώνει τη θέση των συνδικάτων».

Τέλος, σε ερώτηση για τις εκλογές, απάντησε ότι «εκλογές θα γίνουν πριν το Πάσχα έτσι κι αλλιώς».