Πολλά ερωτήματα εγείρει, αναμφίβολα, η καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη για διορισμούς από το... παράθυρο στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ατόμων που προέρχονται από τον πολιτικό χώρο του υπουργού, Μάκη Βορίδη και μάλιστα σε θέσεις στο γραφείο του. Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στελέχη του Ελληνικού Μετώπου, κόμματος του οποίου ο κ. Βορίδης υπήρξε ιδρυτικό μέλος στο παρελθόν, αλλά και άλλων με παρουσία στον ακροδεξιό χώρο, έχουν... βολευτεί σε θέσεις του υπουργείου.

Ο κ. Παπαδημούλης διερωτάται, λοιπόν, εάν η στελέχωση του γραφείου του υπουργού αφέθηκε στην δική του ευχέρεια ή εάν υπήρξε ενημέρωση του γραφείου του πρωθυπουργού, καθώς και αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό και τα χαρακτηριστικά των προσλήψεων.

Παράλληλα, με σημερινές του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η τοποθέτηση στο γραφείο ενός υπουργείου μιας τρικομματικής κυβέρνησης που ορκίζεται στο όνομα της διαφάνειας, της εθνικής συνεννόησης και της δημοκρατίας, "πατεντάτων" ακροδεξιών που ήταν ομογάλακτοι του κ. Βορίδη, που υπήρξε επικεφαλής του "Εθνικού Μετώπου" πριν προσχωρήσει στο ΛΑΟΣ, είναι ένα χοντρό θέμα».

Και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να κουκουλωθεί η υπόθεση και πρέπει να αναδειχθεί από τα ΜΜΕ. Τίθεται ένα διπλό θέμα δημοκρατίας: Ένα προφανές θέμα ότι σε μια χώρα με πολυκομματική κοινοβουλευτική δημοκρατία, ένας υπουργός στελεχώνει με σκληρούς ακροδεξιούς ένα υπουργικό γραφείο και ένα δεύτερο για τον τρόπο λειτουργίας αυτής της τρικομματικής κυβέρνησης και πώς συγκροτούνται τα επιτελεία των υπουργών».