Με βάθεμα της ύφεσης στην ελληνική οικονομία, σε περίπτωση που υποτιμηθούν οι αμοιβές στην αγορά εργασίας, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μιλώντας την Τετάρτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. «Η εσωτερική υποτίμηση υφίσταται, το ζήτημα είναι τι υποτιμάς κάθε φορά. Δε χρειάζεται υποτίμηση στην αγορά εργασίας, η περαιτέρω υποτίμηση της αμοιβής εργασίας συνιστά βάθεμα της ύφεσης» σημείωσε.

«Δεν είναι δυνατόν να καταργήσεις τη συλλογική σύμβαση εργασίας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Η παρουσία κυβέρνησης υπό τον Παπαδήμο, από χώρο τεχνοκρατισμού, δηλώνει ήττα της πολιτικής. Απέτυχε η πολιτική όπως στην Ιταλία με το Μόντι» ανέφερε για την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι το έδαφος που κινείται η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι υπονομευμένο με τον τρόπο που συγκροτήθηκε.

«Ονομάστηκε κυβέρνηση ειδικού σκοπού εκταμίευση δόσης και δανειακή σύμβαση, με το μάτι στραμμένο προς τις εκλογές ο ένας τραβάει από δω και ο άλλος από κει» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, το πολιτικό σύστημα αναπτύχθηκε, λειτούργησε και έδρασε μακριά από ελέγχους και διαφάνεια που θα το οδηγούσαν να μπορεί να ανταποκρίνεται στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

«Το πολιτικό σύστημα εδώ και χρόνια είναι πρωθυπουργικοκεντρικό ερήμην του ελέγχου του κοινοβουλίου. Η Βουλή παρακολουθεί την εκάστοτε δικαστική εξουσία» είπε.