Για αντιδημοκρατική εκτροπή και «μαϊμού - διαπραγμάτευση» με τους εταίρους-πιστωτές έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι λειτουργεί απλά ως κομιστής των πιστωτών της χώρας.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μαϊμού διαπραγμάτευση. Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα, στον Πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση και στους πιστωτές και στους εταίρους. Όλοι κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού. Απλά οι πιστωτές και οι εταίροι ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους και ο Πρωθυπουργός γίνεται κομιστής τους, μεταφέροντας σκληρά εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και στη συνέχεια μίλησε για πρώτου μεγέθους αντιδημοκρατική εκτροπή, αν όντως ισχύουν οι διαρροές στον Τύπο «περί ενός νέου εκβιασμού -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- για πράξη νομοθετικού περιεχομένου αν δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στο Λουκά Παπαδήμο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «ποιος έχει δώσει το δικαίωμα σε έναν Πρωθυπουργό, που δεν έλαβε ποτέ την ψήφο του ελληνικού λαού, να μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, σκοτεινές εποχές, τότε που μη εκλεγμένες κυβερνήσεις νομοθετούσαν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς να νοιάζονται για το κόστος, γιατί δεν σκέφτονταν ποτέ να απευθυνθούν στον ελληνικό λαό».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκτροπή, σε μια πρωτοφανή κοινωνική διάλυση αλλά και παράλυση της δημοκρατίας. Και αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας.


πηγή: naftemporiki.gr