Να σταματήσει κάθε προεκλογική αναφορά ώστε ο Πρωθυπουργός να διευκολυνθεί στην ανασύνθεση της κυβέρνησης και στο να διαπραγματεύεται και να αποφασίζει με τη στήριξη και των τριών κομμάτων, ζητά με επιστολή της στον Πρόεδρο, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η Άννα Διαμαντοπούλου. Η υπουργός Παιδείας τονίζει ότι «η πατρίδα είναι πάνω από το κόμμα και το κόμμα πάνω από τα πρόσωπα. Σε ότι αφορά στα εσωκομματικά, η κ.  Διαμαντοπούλου υποστηρίζει ότι η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου πρέπει να αρχίσει μετά το PSI και τη σύναψη της δανειακής σύμβασης: «Το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει αμέσως μετά την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και ολοκλήρωση της διαδικασίας για το PSI, για την υποβολή και στη συνέχεια ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων, για τους οποίους υπάρχει ασυμβίβαστο με την άσκηση υπουργικών καθηκόντων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τονίζει επίσης ότι «πρέπει να υπάρξουν ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες για την προβολή θέσεων όλων των υποψηφίων για την ηγεσία, χωρίς διακρίσεις» προθέτοντας πως «η Ιπποκράτους είναι για όλους». 

Τέλος διευκρινίζει ότι «εάν για οποιοδήποτε λόγο προκύψουν εκλογές ξαφνικά - που σημαίνει δυσμενείς εξελίξεις για τη χώρα - πάμε στις εκλογές με νέο αρχηγό εκλεγμένο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αφού είναι δεδομένη η σχετική δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου».Σχετικά Θέματα: