«Προσωπικά δεν πρόκειται να φύγω απ' την κυβέρνηση» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Mιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στις απόψεις που έχουν εκφραστεί ότι οι υποψήφιοι για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ που κατέχουν θέσεις υπουργών πρέπει να παραιτηθούν από την κυβέρνηση. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΑΝΤ1, ζήτησε, μεταξύ άλλων, η διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ να γίνει αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και μετά την συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση.
 
Παράλληλα, ο ίδιος επέρριψε ευθύνες και στο πολιτικό σύστημα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα. «Δεν είναι αυτό καθ' αυτό το μνημόνιο που μας βλάπτει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε ότι «είναι ο τρόπος που εμείς βάζουμε τις προτεραιότητες και υλοποιούμε το μνημόνιο».

«Εμείς δεν είχαμε το θάρρος να πούμε στους πολίτες, κοιτάξτε αυτό είναι επιζήμιο» τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης και σε μία προσπάθεια αυτοκριτικής επεσήμανε: «Σκοτώσαμε την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα των Ελλήνων, καταστρέψαμε την επιχειρηματικότητα και τις εξαγωγές και τι κάναμε; κάναμε κράτος».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τάχθηκε, επίσης, υπέρ της κατάργησης κρατικών οργανισμών που είναι «άχρηστοι» και μάλιστα υποστήριξε ότι θα «έπρεπε να έχουν κλείσει από την πρώτη ημέρα».
 
Αναφερόμενος στον κ. Παπαδήμο, υποστήριξε ότι «δεν ήρθε σαν τεχνοκράτης, αλλά σαν μια προσωπικότητα που έχει κύρος για να μπορέσει να διαπραγματευθει».

«Ντρέπομαι που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος» υπογράμμισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και δεσμεύθηκε ότι «αυτό υποσχόμαστε να το αλλάξουμε».

Τέλος, μιλώντας για την πολιτική του σταδιοδρομία, τόνισε ότι «αν ήμουν ανεπαρκής και ανίκανος πολιτικός δεν θα εμφανιζόμουν ενώπιόν σας, κάπου θα είχα βάλει σε μια τρύπα το κεφάλι μου».