Σε αναβρασμό βρίσκονται τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία, μετά την ομαδική παραίτησή των μελών της Τοπικής Οργάνωσης Τρίπολης.   Όπως δήλωσε ο παραιτηθείς γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Δημήτρης Μπερτζελέτος, «η οργανωτική ανασυγκρότηση που ξεκίνησε από το 2004, για την οποία και ήμασταν υπέρμαχοι, δεν κατάφερε να επιτευχθεί και γιγάντωσε την ηγεσία και το κεντρικό κόμμα».  

Ο κ. Μπερτζελέτος επισήμανε ότι τα συλλογικά όργανα έχουν αποδυναμωθεί και τόνισε πως «το συνέδριο, οι συνδιασκέψεις, τείνουν να αποκτήσουν συμβολικό και πανηγυρικό χαρακτήρα» και πρόσθεσε: «Το κόμμα με την a la carte φίλων- μελών και την επιλεκτική συμμετοχή, απέκτησε έναν ασύμμετρο εκδημοκρατισμό, χωρίς αρχή και τέλος».  

Σήμερα, είναι προφανές ότι, είτε συμμετέχει κανείς ενεργά, είτε όχι, το αποτέλεσμα για την κομματική λειτουργία και το όποιο διακύβευμα, είναι το ίδιο.  

Ο παραιτηθείς γραμματέας, αφού ξεκαθάρισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη δεν αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ, ούτε "σκύβουν το κεφάλι", τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορία, δεν δικαιούται κανείς να το αποβάλει, ούτε να το περιορίσει. Οφείλει μέσα από ένα δημοκρατικό παιχνίδι να τεκμηριωθεί μια νέα συλλογικότητα που θα βοηθήσει τον τόπο και την πατρίδα. Σ' αυτό το παιχνίδι εμείς δηλώνουμε "παρών"».