«Μη μένουμε κολλημένοι σε μια ιδέα ότι υπάρχει μια Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ), με ένα συμφωνημένο κατώτατο όριο κι ένα 13ο και 14ο μισθό όταν, εν τοις πράγμασι, πολλά από αυτά έχουν ήδη ανατραπεί», δήλωσε ο Δημήτρης Σταμάτης, σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, στον «ΒΗΜΑ 99,5».    Όσον αφορά στην επιστολή της τρόικας για τις μειώσεις μισθών, ο κ. Σταμάτης ξεκαθάρισε πως «εμείς κάποιο έγγραφο της τρόικας, κάποια ρητή επιβεβαίωση κάποιων θέσεων, δεν έχουμε».  

«Εμένα μου προκαλεί ιδιαίτερη αποστροφή το θέμα του προσδιορισμού των εθνικών εκλογών. Εμείς προσπαθούμε, με κάθε τρόπο να το κλείσουμε και γίνεται προσπάθεια, από άλλες πλευρές, κάθε λίγο και λιγάκι, να ανοίξει. Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο το επιχειρούν.  

Η τοποθέτηση η δική μας έχει δύο στοιχεία. Το πρώτο στοιχείο είναι να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο που έχει η κυβέρνηση. Και το δεύτερο όταν ολοκληρωθεί αυτό το έργο τότε πρέπει να πάμε σε εκλογές.

Από πουθενά δεν προκύπτει, καταρχήν, ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού δεν θέλει να πάμε σε εκλογές. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το σύνολο του ελληνικού λαού θέλει να πάμε σε εκλογές», είπε για τις εκλογές. 

Τέλος, αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, διευκρίνισε: «Εμείς δεν θέλουμε να μπούμε στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα εσωτερικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ το παρακολουθούμε με σοβαρότητα, με ενδιαφέρον, αλλά δεν προτιθέμεθα να μπούμε στη διαμάχη.

Όμως μια γενική παρατήρηση μπορούμε να την κάνουμε. Δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί που συμμετείχαν στην αποτυχημένη ορχήστρα να εμφανίζονται τώρα, ατομικά, ο καθένας, επιτυχημένος».