«Αυτή τη στιγμή διαλύεται το ΠΑΣΟΚ από κάτω. Διαλύεται, ουσιαστικά, και η κυβέρνηση. Η εκκρεμότητα διαλύει τη κυβέρνηση», τόνισε στον «ΒΗΜΑ 99,5» ο Μίμης Ανδρουλάκης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.  Και συνέχισε, «το ΠΑΣΟΚ πρέπει πάραυτα να λύσει το πρόβλημα της ηγεσίας του. Δεν θα λυθεί οριστικά γιατί μετεκλογικά θα έχουμε άλλες εξελίξεις ,εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει να λυθεί.  

Αυτή τη στιγμή διαλύεται από κάτω και διαμορφώνεται ένα κλίμα εκτονωτικής ψήφου διαμαρτυρίας, προς τους κυνηγούς, οπουδήποτε, το οποίο σιγά -σιγά παγιώνεται. Αλλά δεν υπάρχει υποκατάστατη δύναμη να κρατήσει τα πράγματα στην κοινωνία, να μην χρεοκοπήσουμε, να μην πάμε στη δραχμή».

Έπειτα, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να λογοδοτήσει. Νομίζω, προεκλογικά, στο ΒΗΜΑ η Δημ. Κρουστάλλη ένα χρόνο πριν, είχε αναφέρει μια δήλωση δική μου ότι όλοι αυτοί νομίζουν ότι πάμε για κυριακάτικη πράσινη εκδρομή με πράσινα ποδήλατα και πράσινα βατραχοπέδιλα.

Το ίδιο και τώρα, το πολιτικό προσωπικό δεν έχει καταλάβει τι γίνεται. Νομίζουν ότι υπάρχει χρόνος, ότι ο καθένας κάνει τους προσωπικούς του σχεδιασμούς, ο καθένας τραβά την κουβέρτα προς τη πλευρά του. Πρέπει να λυθεί το ζήτημα. Είναι υπόλογοι.
Οι ευθύνες είναι και άλλου είδους στο πολιτικό σύστημα γιατί η Ελλάδα χρεοκοπεί. Πρέπει να είμαστε καθαροί από δω και πέρα. Όποιος κάνει τον υποψήφιο πρέπει να έρθει να μας λογοδοτήσει». 

Ερωτώμενος για τον Γ. Παπανδρέου, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Εγώ τον Παπανδρέου τον αντιμετωπίζω με τον σεβασμό και την ιερότητα ενός τραγικού πρωταγωνιστή. Δηλαδή ενός ανθρώπου που έγινε παίγνιο περιστάσεων που τον ξεπερνούν.

Το ερώτημα, το οποίο έλεγα πάντα σ' αυτούς που εκ των υστέρων εμφανίζονται παπανδρεικοί, είναι ότι δεν τον προστάτευσαν ποτέ, ούτε τώρα, τους λέω ότι εγώ τον θέλω με τον σεβασμό του ήρωα μιας ελληνικής τραγωδίας και εσείς πάτε να τον μετατρέψετε σε ήρωα παρωδίας. Ο Παπανδρέου πρέπει να λήξει άμεσα αυτή την κατάσταση».