Την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων στα εργασιακά υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα σημείωσε: «Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν αποτελεί λύση, η συμφωνία αποτελεί λύση». Ο κ. Κουτρουμάνης σημείωσε πως η συμφωνία αυτή «έχει να κάνει με τη συνειδητοποίηση ότι υπάρχει πρόβλημα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με συναίνεση», επισημαίνοντας πως «θα κάνουμε σεβαστή την όποια απόφασή τους».

Αναφερόμενος στα θέματα που έχει βάλει στο τραπέζι η τρόικα σχετικά με τον κατώτατο μισθό και τα δώρα, σημείωσε πως «πρέπει να δουμε τελικά αν αυτά ενδιαφέρουν τους εργοδότες» και πρόσθεσε πως το θέμα του κατώτατου μισθού και η μείωση των αποδοχών των χαμηλόμισθων δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε πως ο ίδιος θεωρεί πως το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας δεν έχει να κάνει με τον κατώτατο μισθό, αλλά π.χ. με την εφαρμογή/υλοποίηση επιχειρησιακών συμβάσεων.

Πηγή: naftemporiki.gr