Συντονισμένη αντιπολιτευτική παρουσία αναπτύσσει εκ νέου η Συγγρού, ένδειξη ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας εισέρχεται στην τελική ευθεία για την προκήρυξη εκλογών. Με τη διαφαινόμενη θετική εξέλιξη στο PSI αλλά και με τις δημόσιες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που ταυτίζονται πλέον ανοιχτά με τις επί πολλούς μήνες διατυπωθείσες θέσεις Σαμαρά, η ΝΔ ενεργοποιεί στο φουλ το οπλοστάσιό της, αναδεικνόντας τη χιονοστιβάδα λαθών των υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου που, επί δύο χρόνια οδήγησαν τη χώρα σε ελέυθερη πτώση.

Η «παραγωγή» ανακοινώσεων αναφορικά με πρωτεύοντα αλλά και δευτερεύοντα ζητήματα από τους Τομείς Πολιτικής Ευθύνης του κόμματος συνιστά στρατηγική επιλογή της ηγεσίας της Συγγρού, που επιδιώκει να διατηρήσει νωπές στη μνήμη της κοινής γνώμης τις καταστροφικές αποφάσεις των υπουργών του Γ. Παπανδρέου, έχοντας και ως παράπλευρη στόχευση την αποδόμηση του προφίλ πολιτικών προσώπων του ΠΑΣΟΚ, που θα επιδιώξουν να τρέξουν στην κούρσα της διαδοχής.

Μιλώντας στο Newpost.gr, κορυφαίος υπουργός προερχόμενος από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτίμησε ότι η 8η Απριλίου μπορεί να αποτελέσει εκλογική ημερομηνία, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για την προ ημερών αναφορά Σαμαρά σε στενούς του συνεργάτες σχετικά με τον χρόνο της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία.

Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο προηγούμενα 24ωρα καταγράφηκε μπαράζ ανακοινώσεων από τους αρμόδιους τομεάρχες της ΝΔ για σειρά ζητημάτων, είτε μαζικού είτε επιμέρους κοινωνικού ενδιαφέροντος. Είναι χαρακτηριστικό ότι, πέραν του Τομέα Οικονομίας απ’ όπου ασκήθηκε η αναμενόμενη κριτικη για τις αστοχίες του Προϋπολογισμού, στο προσκήνιο επανήλθε από τους αρμόδιους τομεάρχες το πρόβλημα με τα σχολικά βιβλία, η μείωση του αγροτικού εισοδήματος και η κατάργηση του αυτόνομου υπουργείου ναυτιλίας.

Πέραν αυτών, με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος αναδεικνύει τις πρόσφατες τοποθετήσεις τού Γ. Παπακωνσταντίνου που δήλωσε αμετανότητος για την πολιτική που ακολούθησε αλλά και του Μ. Χρυσοχοΐδη που, έχοντας περάσει στην απέναντι όχθη, επιμένει ότι οι επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η επιλογή του Γενικού Διευθυντή της ΝΔ Θ. Σκορδά, να προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση –κίνηση εξαιρετικά σπάνια- αποσαφηνίζοντας, με αφορμή δημοσιεύματα βασισμένα σε στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές, τα πραγματικά δεδομένα σχετικά με τα οικονομικά του κόμματος της ΝΔ, καλώντας τον οποιοδήποτε αρμόδιο σε επίσημη και υπεύθυνη διόρθωση.

Είναι προφανές ότι στην Συγγρού αντιλαμβάνονται ότι καλούνται να αποκαταστήσουν στη συνείδηση της κοινωνίας την αλλοιωμένη αντίληψη που έχει διαμορφωθεί για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, ενισχύοντας έτι περαιτέρω την απαξία του πολιτικού συστήματος.


Πάνος Ρασσιάς