Υπέρ της απαρέγκλιτης τήρησης του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, σε ότι αφορά την εκλογή προέδρου του Κινήματος, τάσσεται ο αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, σύμφωνα με όσα είπε σε ενημερωτική συνάντηση που είχε με πολιτικούς συντάκτες ενόψει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αύριο και την Κυριακή, και η οποία εκτιμά ότι είναι καθοριστικής σημασίας. Μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι επιφυλάσσεται για τη στάση του, σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο αποδεχθεί παράκαμψη των προβλεπομένων, από το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, διαδικασιών.

Θεωρώντας ότι προέχει η Ελλάδα και μετά η «δημοκρατική παράταξη», ο κ. Ραγκούσης θέτει τρείς προτεραιότητες και ειδικότερα: 

- Ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης, όπως ήδη έχει προτείνει από τις 27 Δεκεμβρίου 2011, ημέρα κοινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και μελών της κυβέρνησης προερχομένων από το Κίνημα.

Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης ως χρόνος ολοκλήρωσης των προαναφερθέντων πρέπει να θεωρείται η έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο των παραπάνω, καθώς, όπως ενημέρωσε ακόμα και μετά την ψήφισή τους από τη Βουλή ακολουθούν και ορισμένες άλλες διαδικασίες.

Ως χρόνο ολοκλήρωσης του PSI και της δανειακής σύμβασης, ο κ. Ραγκούσης θεωρεί τις αρχές Μαρτίου ή λίγο νωρίτερα.

- Προετοιμασία, παράλληλα με τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του PSI και της δανειακής σύμβασης, προετοιμασία "ανοιχτής στην κοινωνία" Εθνικής Συνδιάσκεψης "λογοδοσίας και πολιτικών θέσεων".

- Αμέσως μετά το PSI και την δανειακή σύμβαση, έναρξη των προβλεπόμενων από το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, διαδικασιών.

Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι το βασικό ερώτημα που τίθεται στο ΠΑΣΟΚ είναι αν θα συνεχίσει να είναι δημοκρατικό κόμμα ή αν θα μετατραπεί σε ένα κόμμα «προυχόντων».

Έχω ακούσει και προτάσεις μη τήρησης του Καταστατικού", είπε ο κ. Ραγκούσης προσθέτοντας ότι για τον ίδιο είναι αδιανόητο να γίνει κάτι τέτοιο, ενώ πρόσθεσε ότι "ούτε έκτακτες συνθήκες υπάρχουν, ούτε καμία ανώτερη βία".

Το ΠΑΣΟΚ έχει τον χρόνο να οργανώσει καταστατικά τη διαδικασία, είπε ο κ. Ραγκούσης, προτείνοντας το άμεσο άνοιγμα «ηλεκτρονικού καταλόγου» και υποβολής δηλώσεων, για συμμετοχή στο «εκλέγειν».

Ερωτηθείς για το αν η προσέλευση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ για εκλογή προέδρου, θα είναι ανάλογη με εκείνη του 2007, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί, τονίζοντας, ωστόσο, ότι σημασία έχει η διαδικασία αυτή καθ' αυτή με την έννοια να μην αποκλειστεί η βάση του ΠΑΣΟΚ, και όχι ο αριθμός των προσερχομένων.

«Εξάλλου και στις εθνικές εκλογές θα βρούμε λιγότερα ψηφοδέλτια υπέρ του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες» πρόσθεσε ο Ραγκούσης, ενώ τόνισε ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι υπουργοί. 

Στην ερώτηση αν ο ίδιος θα θέσει υποψηφιότητα είπε ότι «έχω απαντήσει», ενώ στην τελευταία ερώτηση που του ετέθη σχετικά με τις σχέσεις του με την Α. Διαμαντοπούλου και τον Α. Λοβέρδο, σημείωσε: «ότι ίσχυε την πρώτη μέρα, ισχύει και σήμερα».


Σχετικό Θέμα:


Πρώτα το δάνειο και μετά ο νέος αρχηγός, που μπορεί να εκλεγεί και από την ΚΟ, λέει η Άννα
Η τελευταία επίσκεψη του Γιώργου στον Παπούλια...