Νέο μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα εγείρεται, αναμφίβολα, μετά την αποκάλυψη που κάνει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ότι στενός φίλος και συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έχει κυριολεκτικά διπλοβολευτεί σε κρατικές θέσεις, με διόλου ευκαταφρόνητες αποδοχές. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Θέο, πρόσφατα διορισθέντα ως αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο στη ΔΕΗ - όπως αποκάλυψε την Κυριακή η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» - ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες διορίστηκε και στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή!

 

Με μισθό που ξεπερνά τις 9.000 ευρώ μηνιαίως από τη ΔΕΗ, ο κ. Θέος, από τις 11 Νοεμβρίου 2011 με επίσημη απόφαση που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, τοποθετήθηκε και στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στη Βουλή, «συμπληρώνοντας» το εισόδημά του με επιπλέον 2.000 ευρώ.

 

Ερωτήματα προκύπτουν και από την «σύμπτωση» ότι η σχετική απόφαση διορισμού, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 23 Δεκεμβρίου του 2011 (δείτε photo gallery), υπεγράφη επίσημα την ημέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να παραιτηθεί από τον πρωθυπουργικό θώκο.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Θέος ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή δευθύνοντος συμβούλου στη ΔΕΗ πριν από λίγους μήνες, αντικαθιστώντας τον επίσης στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, Απόστολο Μπαράτση, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά την αποχώρησή του, έλαβε και τη σχετική αποζημίωση από την υπηρεσία.

 

Την ώρα που ο ελληνικός λαός πλήττεται ανεπανόρθωτα από την ανεργία και υπομένει τις συνεχείς και προκλητικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, η Δημόσια Εταιρεία, αν και έχει «ψαλίδισει» τις απολαβές των ήδη χαμηλόμισθων υπαλλήλων της και ετοιμάζει πογκρόμ βάσει business plan, εξακολουθεί να προσφέρει παχυλούς μισθούς και να αποζημιώνει πλουσιοπάροχα τα στελέχη της.


Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η επιχείρηση, οι απολαβές του κ. Θέου δεν ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ το μήνα, είναι δηλαδή μειωμένες κατά 50% σε σχέση με όσα ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δημιουργεί ζημία στη λειτουργία της επιχείρησης η μείωση κατά 50% των αμοιβών ανώτατων και ανώτερων στελεχών, καθώς δεν μπορεί να προσελκύσει στελέχη με ανάλογη εμπειρία.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, απαντώντας στα εν λόγω δημοσιεύματα, υποστήριξε ότι «ο κ. Κώστας Θέος, από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, παραιτήθηκε από τη θέση του μετακλητού υπαλλήλου της Βουλής».

TAGS