«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις συζητήσεις για το PSI, με βασικό μέλημα να συνάδει με την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου η τελική συμφωνία που θα προκύψει», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.
Κληθείς να σχολιάσει, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο, τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το PSI, ο Αμαντέου Αλταφάζ αρκέστηκε να υπογραμμίσει ότι πρόκειται για μία διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και στο Διεθνή Οργανισμό Τραπεζών IIF και την οποία η Επιτροπή «απλώς παρακολουθεί», τηρώντας τακτικές επαφές και με τις δύο πλευρές των συνομιλιών. Συνεχίζοντας, ο Α. Αλταφάζ υπενθύμισε ότι ο επίτροπος Ρεν, έχει εκφράσει την ελπίδα να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, σύντομα και εγκαίρως, στο πλαίσιο της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το ύψος της δεύτερης δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα, ο Α. Αλταφάζ δεν απάντησε, διευκρινίζοντας ότι πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί η συμφωνία του PSI. «Οποιαδήποτε πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση του δεύτερου προγράμματος, θα ήταν πρόωρη», είπε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ρεν. 

Τέλος, ο Α. Αλταφάζ, ερωτηθείς αν την Τρίτη θα μεταβεί στην Αθήνα ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Τρόικα, Ματίας Μορς, απάντησε ότι δεν γνωρίζει το πρόγραμμά του κ. Μορς, αλλά αναμφίβολα, όπως είπε, θα μεταβεί στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι «υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει», μεγάλο μέρος της οποίας αφορά τεχνικά θέματα.

Ολοκληρώθηκε με εκκρεμότητες η συνάντηση Παπαδήμου-Βενιζέλου-Νταλάρα

Σημαντικές λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας του PSI, φαίνεται να παραμένουν σε εκκρεμότητα, σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση της νέας συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα.

Κατά τις ίδιες πηγές, νέα συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ