Αισιόδοξος ότι θα «γεφυρωθούν οι διαφορές» στην υπόθεση του PSI είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο οίκος Standard & Poor's εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ιδιώτες πιστωτές θα συνεχιστούν την Τετάρτη στην Αθήνα, δήλωσε στους FT κ. Βενιζέλος, διαψεύδοντας κατηγορηματικά φήμες για άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας.

«Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος στους FT. «Διατηρώ την προσήλωση και την αυτοπεποίθηση μου. Η ορθολογικότητα θα επικρατήσει, γιατί η πρωτοβουλία αυτή είναι προς το κοινό συμφέρον της Ελλάδας, των ιδιωτών πιστωτών και όλων των θεσμικών της εταίρων», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Bενιζέλος ανέφερε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί 40 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα, έναντι 30 δισ. ευρώ που προέβλεπε η συμφωνία του Οκτωβρίου.

Η συνάντηση, πάντως, μεταξύ αντιπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιωτών πιστωτών της χώρας, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, παραμένει, παρά την ανακοίνωση της αναστολής των συνομιλιών αυτών, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις, η οποία δεν κατονομάζεται.

Ανησυχία από S&P

o υπεύθυνος για τη αξιολόγηση των κρατών στην Ευρώπη στον οίκο, ο Μόριτς Κρέμερ, εξέφρασε την ανησυχία του για την παύση στις διαπραγματεύσεις για το PSI.

Ο κ. Κρέμερ φάνηκε ανήσυχος για την αναστολή των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ιδιώτες πιστωτές της, κυρίως τράπεζες, για να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να μην υπάρχει καν επανάληψη αυτών των διαπραγματεύσεων, που έχουν προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη στην Αθήνα.


Πηγή: protothema.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχετικό θέμα: Παύση διαπραγματεύσεων για το PSI μέχρι την Τετάρτη - Χρηματοπιστωτικό «θρίλερ» με το ελληνικό χρέος


TAGS