Σκληρή επίθεση προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. «Την ώρα που κάθε Ελληνικό σπίτι ζει στην αγωνία και την αβεβαιότητα, την ώρα που οι νεόπτωχοι της πολιτικής Παπανδρέου δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο των κυβερνήσεών του, ο ίδιος εμφανίζεται αμετανόητος, δηλώνοντας ότι ούτε καν λυπάται για τα ερείπια που αφήνει πίσω του» αναφέρει ο κ. Μιχελάκης.

«Δυστυχώς, στην πολύωρη ομιλία του, δεν είπε ούτε μια φορά τη λέξη συγγνώμη. Αντίθετα, με απύθμενο θράσος υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του, που οδήγησαν τη χώρα στην απαξίωση και τους Έλληνες στην εξαθλίωση. Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει να ζει στη δική του εικονική πραγματικότητα, την οποία, θα θυμούνται ως εφιάλτη για πολλά χρόνια οι Έλληνες» καταλήγει στη δήλωσή του.

Απάντηση Μπεγλίτη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, σχετικά με τη δήλωση του κ. Μιχελάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι προφανές από τις δηλώσεις του Μιχελάκη ότι για τη ΝΔ το αντιπολιτευτικό άγχος της, ενώ συμμετέχει στην Κυβέρνηση Συνεργασίας του Λουκά Παπαδήμου, την οδηγεί σε απώλεια μνήμης για την καταστροφική πολιτική που ακολούθησε κατά την διακυβέρνηση της χώρας.

Επειδή η συγγνώμη και η αυτοκριτική είναι άγνωστες λέξεις για τη ΝΔ, ας αναλάβει τουλάχιστον την ευθύνη της συμβολής στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων και στην υπέρβαση της κρίσης.

Η περίοδος είναι εξαιρετικά δύσκολη για την πατρίδα μας και η ρητορική της μικροπολιτικής καταγγελίας είναι κατώτερη των περιστάσεων».