Ανοικτή δημοκρατική εκτροπή χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τυχόν πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». «Αν δεν αντιδράσουμε και δεχθούμε τη νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα λιτότητας, τότε σε δυο χρόνια θα είμαστε και πτωχευμένοι και εκτός ευρωζώνης», προειδοποιεί ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού ζητά να εγκαταλειφθεί το PSI και να προχωρήσει η χώρα σε τριετή αναστολή πληρωμών προς τους δανειστές ώστε να εξοικονομηθούν περί τα 50 δισ. που θα δοθούν για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Η κοινή εκλογική κάθοδος σε ένα ψηφοδέλτιο των δυνάµεων της Αριστεράς αλλά και αυτών που αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ θα εκλεγόταν πρώτη πολιτική δύναµη και έτσι δεν θα στερούνταν και το µπόνους των 50 εδρών. Η κοινωνία στρέφεται προς την Αριστερά και τις αντιµνηµονιακές δυνάµεις, πράγµα που κάνει ακόµη πιο επιτακτική την ανάγκη για ενωτική δράση» είπε.

«∆εν βλέπω πολιτικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ αλλά το διαζύγιο ενός ιστορικού κόµµατος µε τα κοινωνικά στρώµατα που εκπροσωπούσε όλα αυτά τα χρόνια. Εχουµε πολλούς υποψήφιους αρχηγούς αλλά µία πολιτική πρόταση, αυτή του µνηµονίου. Και τα δύο κόµµατα εξουσίας, στον βαθµό που δεν θα επιλέξουν τη ρήξη µε τη συστηµική επιλογή του νεοφιλελευθερισµού, θα υποστούν τις συνέπειες της αποτυχίας του µνηµονίου» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί στην κυβέρνηση Παπαδήμου.