Το δικαίωμα του κ. Παπανδρέου να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, αν το επιθυμεί, αναγνώρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Επισήμανε, όμως, ότι αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε την αλλαγή της ηγεσίας, αυτό πρέπει να γίνει τώρα. Αν είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες από την επομένη της παραίτησης του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, σήμερα οι διαδικασίες θα είχαν ολοκληρωθεί, τόνισε και πρόσθεσε ότι το διάστημα από τότε μέχρι σήμερα, το ΠΑΣΟΚ πέρασε μια οδυνηρή περίοδο. Ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να προχωρήσει τώρα σε αναδιάταξη των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ για να δώσει την εκλογική μάχη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνει ένας σωστός απολογισμός και σε αυτόν κανένας δεν έχει δικαίωμα στη σιωπή. Ο ίδιος είπε ότι έχει τις δικές του ευθύνες, τις οποίες αποδέχεται, καθώς ψήφισε τις κυβερνητικές αποφάσεις, έστω κι αν με μερικές διαφωνούσε. Ευθύνες ανέλαβε και για κομματικές αποφάσεις έστω κι αν, όπως είπε, για τις πιο σημαντικές δεν ρωτήθηκε.

Η χώρα, τόνισε, κινείται σε ράγες, αλλά κανένας δεν ξέρει ποιος ο προορισμός του τρένου ή αν μπορεί να αλλάξει γραμμή ή να πάει σε μια άλλη κατεύθυνση. Ο λαός, πρόσθεσε, επιβαίνει στο τρένο αλλά δεν μπορεί να ανοίξει παράθυρο, ή να ορίσει την πορεία του.

Τρίζει συθέμελα η Ευρώπη, η Ελλάδα πήρε πορεία παρακμής κι εμείς δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα διαφορετικό μέλλον. Ενσωματωθήκαμε, υποταχθήκαμε. Τα όπλα μας, πρόσθεσε, είναι η Ανάπτυξη, η Δημοκρατία και το αίσθημα Δικαίου.

Εμείς, είπε επίσης, δεν ξεκινήσαμε τη συζήτηση για τα προβλήματα και τη φυσιογνωμία μας και πάμε για εκλογή αρχηγού.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, ανέφερε ακόμα, είδε άρωμα από την αντιπαράθεση του 2007, αλλά, ευτυχώς, επικράτησε ψυχραιμία.


Τάχθηκε υπέρ της ψήφισης «πάση θυσία» της νέας δανειακής σύμβασης, παρατηρώντας, πάντως, ότι κανένας δεν δίνει λευκή επιταγή σε κανέναν και να του εμπιστευτεί το μέλλον του.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική τόνισε ότι παρά τα λάθη που έγιναν «κινηθήκαμε θετικά και δώσαμε λύσεις που δεν κατέστρεψαν τη χώρα», προσθέτοντας ότι «όμως αυτός ο κύκλος έκλεισε οριστικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ