Η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έπρεπε να έχει ήδη γίνει, υποστήριξε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, η Σοφία Γιαννακά, εκτιμώντας ότι η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου δημιουργεί ένα «παραλυτικό» χρονοδιάγραμμα ως τον Μάρτιο, ενώ ο νέος πρόεδρος του κόμματος δεν θα έχει αρκετό χρόνο στην διάθεσή του. Η κ. Γιαννακά είπε ότι η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου ως πρωθυπουργού, για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ήταν «πολιτικό ατύχημα» και πρόσθεσε ότι «δεν ακούσαμε ειλικρινή απολογισμό της διετούς κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ». 

Εκτιμώντας ότι το ΠΑΣΟΚ απειλείται με «κατάρρευση» η κ. Γιαννακά είπε ότι δεν μπορεί η «σωτηρία της χώρας» να γίνεται το «χαλί» κάτω από το οποίο κρύβονται τα προβλήματα του Κινήματος.

Επίσης ανέφερε ότι «κάποιοι συνειδητά κρατούν το ΠΑΣΟΚ στον "πάτο της θάλασσας" και κάποιοι άλλοι περιμένουν να ξεβραστούν τα πτώματα στην στεριά», ενώ αναφερόμενη και σε δημοσκοπικά ευρήματα είπε ότι «ο χώρος που αιματοδοτεί το κόμμα του κ. Κουβέλη είναι χώρος που εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ