Η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου ότι το χρονοδιάγραμμα του Εθνικού Συμβούλιου για εκλογή νέου προέδρου είναι σεβαστό αλλά πρέπει να επανεκτιμηθεί, αποτυπώνει το αποτέλεσμα της διήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός οικονομικών, πιστεύει ότι το χρονοδιάγραμμα του Γ. Παπανδρέου, που εκρίθηκε κατά πλειοψηφία με ανάταση χερός, δεν βγαίνει. Νωρίτερα είχε επικρατήσει η εντύπωση ότι δεν θα γινόταν ψηφοφορία. Πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που πρόσκεινται στον Ευ. Βενιζέλο, απείχαν της ψηφοφορίας.

«Η ψήφιση της δανειακής σύμβασης θα γίνει την προηγουμένη της διάλυσης της Βουλής. Ο Σαμαράς έχει λόγο να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ;», είπε χαρακτηριστικά νωρίτερα ο Ευ. Βενιζέλος ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για το αποτέλεσμα της συνάντησής του με τον Γ. Παπανδρέου.

Η συνάντηση έγινε στο Κάραβελ, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, αλλά σε ότι αφορά στα εσωκομματικά, δεν απέφερε καρπούς. Αμφότεροι, παρέμειναν σταθεροί στις θέσεις τους.

Σχολιάζοντας την άποψη της Άννας Διαμαντοπούλου που προτείνει αν χρειαστεί ο νέος πρόεδρος να εκλεγεί από την ΚΟ, ο Βενιζέλος είπε: «Λέει πολύ σοβαρά πράγματα, αλλά το χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από το PSI».

Στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο Ευ. Βενιζέλος άφησε για άλλη μια φορά να εννοηθεί ότι αν δεν πετύχει το PSI και η υπογραφή της δανειακής σύμβασης, δεν θα έχει καμιά σημασία ποιος θα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Νομίζετε ότι καλύπτετε το κρισιμότερο ρεπορτάζ στον κόσμο, αλλά δεν είναι έτσι. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή» είπε με αρκετή δόση χιούμορ και ειρωνείας στους δημοσιογράφους.

Σε ότι αφορά στα οικονομικά θέματα, ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας, τις επόμενες δύο- τρεις εβδομάδες και τόνισε ότι «τα καλαμπούρια τελείωσαν, πρέπει ο καθένας να πάρει θέση».

Για άλλη μια φορά ζήτησε την ειλικρινή στήριξη από όλους τους υπουργούς αλλά και τους βουλευτές, προσθέτοντας ότι πλέον θέλουν όλοι να πετύχει. «Από τους συντρόφους μου υπουργούς, μέχρι την Αριστερά. Δεν συζητώ για την ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά.


ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Ο Γιώργος, ο Βενιζέλος, το χτύπημα του σκορπιού και οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ